INZAMELACTIE BABYSPULLENWij, BWC team 268, vertrekken 28 november naar LESBOS en we willen graag met extra koffers vol nodige babyspullen daar arriveren. Daarom houden wij deze week een INZAMELACTIE!

Wist jij dat ongeveer 45% van de mensen op de vlucht in Lesbos kind is? Dit is een ontzettend hoog percentage. Per maand worden er 80 tot 100 kinderen geboren op Lesbos. Dat betekent dat er een constante stroom nodig is van nieuwe babykleertjes en andere producten. De winter komt eraan, des te belangrijk dat er genoeg bescherming is tegen de kou. Daar kunnen we met z’n allen voor zorgen!!!

Vanuit Because We Carry hebben wij een hele specifieke lijst gekregen met spullen die we wel en niet mee mogen nemen. Voor de inzameling focussen wij ons op de volgende spullen:

WAT
Babyslaapzakken maat 68-104**
Babydekens**
Kraamverband
Hydrofiele luiers
Sudocrem (125 gr)
Babykleertjes**
**Alleen nieuw of in echt super goede staat!!

Babydragers (alleen van de onderstaande merken)
Artipoppe (Zeitgeist)
Babybjorn
Bondolino
Boba
Connecta
Chicco
Ergobaby
Manduca
Marsupi
Stokke
Tula
Geen ringslings en andere knoopdoeken

4 INZAMELPUNTEN
We verzamelen alle materialen op 4 adressen in de volgende steden: Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Oegstgeest. Het allerfijnst zou zijn als jullie de spullen op de adressen kunnen afgeven. Mocht dit geen optie zijn, neem dan contact op met Lena Stallinga, dan kunnen we kijken of er nog andere mogelijkheden zijn.

TOT WANNEER
Woensdag 25 november is de laatste dag dat de spullen kunnen worden afgegeven bij de verzameladressen. We hebben dus een week de tijd, dit kunnen we!!!!

BELANGRIJK
Het is belangrijk dat de spullen nieuw of echt in goede staat zijn. Wij nemen het als extra bagage mee. Het liefst zoveel mogelijk, maar we moeten dus wel een beetje kritisch zijn op de kwaliteit.
Let op: alleen dingen meegeven uit de bovenstaande lijst. Dit is voor nu het hardst nodig. Alle andere handige en goede spullen kunnen we helaas niet meenemen. Wel kan je via de Facebook van Because We Carry andere inzamelacties in de gaten houden.

DUS
Heb jij nog een babyslaapzak, sudocreme of een van de andere spullen uit de bovenstaande lijst over en zou je die graag willen doneren aan de kinderen op Lesbos? Fantastisch! Het zou heel fijn zijn als een en ander enigszins gesorteerd is, zodat we het makkelijk mee kunnen nemen en vervolgens op Lesbos kunnen verwerken.

Neem contact op met Lena Stallinga. Haar nummer is: 0641429593. Zij geeft je dan het adres van het dichtstbijzijnde inzamelpunt. Schroom niet om te bellen of te appen, ook als je andere vragen hebt!

LET’S GO en SPREAD THE WORD!
Heel veel liefs en dank,
Team 268 - van onmacht naar daadkracht

Zora, Iris, Koen, Linthe, Marihuela, Julissa, Kiki en Lena