'De Achtertuin'


Nieuw in 2022!

‘De Achtertuin’, een nieuw initiatief van Holding Space. En opvolger van Fikkie Stoken.
Om samen te zoeken naar hoe we onze wereld nu weer vorm willen geven.

Na 2 jaar iedere keer weer alles op zijn kop te hebben gehad, hebben we weer nieuwe vragen en nog geen antwoorden. Wij kwamen erachter dat de essentiële vraag ‘waar gaat het mij nu echt om?’ onontkoombaar voor ons ligt. En we zijn zoveel beter geworden in simpel leven. Picknicken op een kademuur met zelfgesmeerde boterhammen, moestuintjes om te koesteren, vrijmibo’s in het bos, vergaderen in een gangkast, werken aan je eigen keukentafel, gesprekken wandelend in de natuur, samen zingen op balkons, grappige filmpjes creëren en delen. We hebben elkaar ook gemist. Onverwachte ontmoetingen en gesprekken, gewoon daar waar je elkaar tegenkomt.

Wat is er nu leuker dan iets leren over simpel leven én tegelijk elkaar weer spreken over de zaken die ons nu weer bezighouden?

- 4 Vrijdagen van 12.00 - 16.00 uur -
- Tickets € 49,00 -

1 april – Vuur!

17 juni – Verzamelen!

2 september – Voeden!

4 november – Vinden! – Nog plek!

- 'De Pappelenhof', Kortrijk 15, 3621 LZ Breukelen -


Vuur!

- 1 April 2022 -
Over vuur maken & ‘aan’ gaan

| Zelf vuur maken, hoe doe je dat Waarom is fikkie stoken zo leuk? Hoe en waarom deden onze voorouders het? Wat heeft vuur nodig? Wat is de transformerende kracht van vuur? Wat ligt er van waarde als het vuur weer uit is?

| Wat er voorbij komt... Waar ga jij van ‘aan’? Wat voedt jouw vuur? Wat transformeert er in jou?

Met Anke Wijnja - The Nature Connection (www.thenatureconnection.nl)

Verzamelen!

- 17 Juni 2022 -
Over sprokkelen & leven met wat er is

| Wat voor ‘handel’ is er zomaar te vinden in je achtertuin? Wat kan je met dat spontaan opgekomen of binnengevlogen groen? Wat kan je verzamelen om te eten, te drinken? Wat in de natuur helpt je te helen? Hoe houd je dat allemaal uit elkaar? En als je iets wilt maken, bijvoorbeeld touw - wat voor eigenschappen heb je dan nodig en wat is er voor handen?

| Wat er voorbij komt... Wat verzamel jij allemaal in je leven? Wat kan je met wat je allemaal al hebt? Is er iets dat je wellicht meer kunt waarderen? Wat is er al maar zie je niet?

Met Anke Wijnja - The Nature Connection (www.thenatureconnection.nl)

Voeden!

- 2 September 2022 -
Over proeven & gevoed worden

Welke ingrediënten zijn er te vinden in de Achtertuin? Welke smaken zijn er allemaal? Wat proeft je nu eigenlijk? Wat verrast je en wat verbijstert jou?

| Wat zijn jouw ingrediënten? Wat proef jij in de wereld om je heen? Wat vertelt dat over jou? Wat voedt jou in je leven nu?

Met Jasper Udink ten Cate - Creative Chef (www.creativechef.nl)

Vinden!

- 4 November 2022 -
Over de wereld mooier maken met jouw verhaal

| Wat vind je allemaal in je achtertuin? Waar wordt je aandacht naar toe getrokken en wat vindt jou? Waar zit schoonheid in voor jou? Wat wil je onderzoeken?

| Waar geef jij expressie aan, met en zonder woorden? Wat is jouw ritme in het leven? Wat maakt jouw verhaal? Waar ervaar jij de magie van samen iets vinden? Kortom waarmee maak jij de wereld mooier?

Met Jasper Udink ten Cate - Creative Chef (www.creativechef.nl)

Nieuwe locatie 'De Pappelenhof' in Breukelen

We hebben een nieuwe plek in Breukelen gevonden, daar zijn we super blij mee. Zo’n hartverwarmende stoere plek midden in de polder; met Clubhuis én Achtertuin. Hier hebben we alle ruimte om te rommelen, sprokkelen, zoeken, ontmoeten én appeltaart te eten!

We zien jullie dan ook graag in de achtertuin van De Pappelenhof in Breukelen. Een mooie boerderij onder een grote, oude populier. Met de kont richting de A2 en de kop in de weilanden van het Groene Hart. Op deze boerderij is er al gemolken, kaas gemaakt, gebeeldhouwd, gezongen, gedrumd en geleefd. Nu woont Sonja hier met haar man, tweelingzus en zwager. Een plek van samen, om mensen uit te nodigen en te delen.

We verzamelen om 12.00 uur in de achtertuin van Sonja. Zorg voor gemakkelijke buitenkleding én schoenen/laarzen. We lunchen eenvoudig en gaan ons avontuur aan. Rond 16.00 uur ronden we af, en wie wil kan nog een uurtje lekker rond het vuur napraten.

Het adres is Kortrijk 15, 3621 LZ Breukelen. Parkeren kan langs de dijk. Houd er rekening mee dat er af toe tractoren en opleggers langsrijden dus zet je auto netjes in de berm.

Vanaf station Breukelen kan je een OV-fiets pakken (niet altijd beschikbaar) en dan is het nog 10 minuten fietsen. Heb je zin om te lopen, houd dan rekening met een wandeling van 30 minuten. Als je uit het station komt moet je niet richting Breukelen maar onder de snelweg door richting Kockengen. Je komt al snel een wegwijzer met daarop ook Kortrijk tegen. Zorg dat je je op de parallelweg bevindt en sla na een eindje lopen linksaf Kortrijk op. Nadat je over het spoor bent gegaan is het de 2e boerderij aan je linkerhand.

En we willen je ook op komen halen bij het station van Breukelen (op de parkeerplaats bij de Molen). Als je ons een seintje geeft dan pikken we je daar om 11.50 op. De trein vanuit Utrecht arriveert om 11:50, vanuit Amsterdam om 11:48 en vanuit Den Haag om 11:41.