#Niet Lullen Maar Poetsen

Ons team gaat de handen uit de mouwen steken op Lesbos voor mensen op de vlucht


Stort jou financiële bijdrage op rekeningnummer:

NL66 INGB 0796 7444 16 t.n.v. M. Belt onder vermelding van BWCteam268lesbos

Of gebruik een van de onderstaande links

Doe mee met de Masterclass Grenzeloos Spelen!

26 september 2020

14.00-17.00 Amsterdam

Ticket: shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/grenzeloos

Grenzeloos spelen
Spel is misschien wel een van de grootste verbinders tussen mensen. Maar samenspel voorbij cultuur, geloof, leeftijd en al die andere zaken die ons laten verschillen van elkaar, hoe doe je dat eigenlijk?

Opbrengst van de Masterclass gaat naar Team 268 die in december 2020 de handen uit de mouwen gaat steken in het kampen Moria en Kara Tepe op het eiland Lesbos. Onder de vlag van NGO ‘Because We Carry’.

Zaterdagmiddag 26 september 2020 14.00-17.00 Amsterdam, onderzoeken we samen met wereldburger Marijn Vissers hoe je aan de slag kunt met grenzeloos improvisatietheater en storytelling. Hoe werk je met mensen met andere achtergronden dan die van jezelf? Welke spelvormen werken universeel? Hoe speel je voorbij taal of samen met een tolk in een andere taal? Hoe vrij ben je in het spel als je de spelregels van cultuur of religie niet kent? Zijn er universele spelregels?
Met dit soort vragen heeft Marijn Vissers ruime ervaring opgedaan in zijn unieke manier van werken in binnen- en buitenland met mensen met heel verschillende achtergronden. Gedurende deze korte en levendige workshop deelt hij zijn expertise met spelers, trainers en iedereen die hierin geïnteresseerd is, die te maken hebben met diversiteit of multiculturele doelgroepen.


Er zijn een beperkt aantal plaatsen en we houden ons aan de RIVM richtlijnen op locatie.


Schrijf je direct in:Ticket:

shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/grenzeloosTeam 236 wordt Team 268

We gaan #nietlullenmaarpoetsen

van 29 november-6 december 2020 op Lesbos

Op het vaste team van Because We Carry na, mogen er geen vrijwilligers komen in de kampen Kara Tepe en Moria op Lesbos wegens Corona virus. Wij doneren ons opgehaalde bedrag voor de week in april waarop we eigenlijk naar Lesbos zouden gaan, opdat zij kunnen doen wat nodig is. Op dit moment vitamine, zeep, afvalverwerking, ontbijt, luiers, informatie verstrekking rondom Corona etc etc. En...we zijn vanaf nu TEAM 268! In de eerste week van december zullen we ook fysiek onze handen uit de mouwen gaan steken en doen wat nodig is. We blijven doorgaan met inzamelen van donaties en hopen dat steeds meer mensen op de hoogte raken van de humanitaire ramp die niet zo ver van ons vandaan plaatsvindt. Net zolang totdat we het met elkaar gaan oplossen.

Team 236 wordt team 268 en vertrekt na Corona Crisis naar Lesbos

Stand: 16500 euro!

Dit bedrag is inmiddels overgemaakt naar BWC. En we gaan door! Ook voor onze week in december hebben wij donaties nodig. Dit hopen we bij elkaar te krijgen door onze talentenveiling en de workshop Grenzeloos Spelen op 26 september 2020 14.00-17.00 Amsterdam.

We hadden een stormachtige en hartverwarmende Benefietlunch!#nietlullenmaarpoetsen

Van onmacht naar daadkracht

Met behulp van de organisatie Because We Carry en hun briljante 'estafette systeem', nemen wij 19 t/m 26 april april het stokje over en gaan met een team één week kamp Moria/ Kara Tepe draaiend houden! Wij gaan ervoor, maar we hebben hulp van het thuisfront nodig!


Marihuela

Waarom ga ik #nietlullenmaarpoetsen op Lesbos?

Julissa

Waarom ga ik #nietlullenmaarpoetsen op Lesbos?

Linthe

Waarom ga ik #nietlullenmaarpoetsen op Lesbos?

Zora

Waarom ga ik #nietlullenmaarpoetsen op Lesbos?

Iris

Waarom ga ik #nietlullenmaarpoetsen op Lesbos?

Bea&Frans

Waarom gaan zij #nietlullenmaarpoetsenop Lesbos

Waarom naar Lesbos?


Ondanks de Turkije deal van 2016 blijven de mensen op de vlucht naar Griekenland komen. Op dit ogenblik (najaar 2019) zitten 30.000 vluchtelingen vast op de Griekse eilanden. Bijna de helft van hen, zo’n 13.000, in het overvolle en gevaarlijke eerste-opvangkamp Moria op Lesbos. Het voormalige legerkamp in de heuvels is berekend op max 3000 mensen die er korte tijd verblijven. Nu verblijven er 10.000 vaak getraumatiseerde vluchtelingen extra. Omdat zij er maanden en soms jarenlang “opgesloten” zitten is Moria regelmatig een akelig, vies, explosief en dodelijk kruitvat. Degenen die “geluk” hebben, zwangere vrouwen, moeders met jonge kinderen, gehandicapten of kwetsbare gezinnen- worden soms overgebracht naar campus Kara Tepe, een paar km verderop aan de kust. Kara Tepe is een container“dorpje” en een voorbeeld van hoe het beter kan. Er wonen 1300 mensen.

Via Because We Carry gaan er wekelijks teams van vrijwilligers naar Lesbos om daar mensen op de vlucht te helpen. Met elkaar lopen we een lange estafette en elk team neemt voor een week het stokje even over om de kampen draaiende te houden.

Naast het uitdelen van het broodnodige als eten, tenten en droge kleren, proberen de teams van BWC ook een glimlach, respect en wat hoop te brengen. We houden van daadkrachtige naastenliefde en het motto is dan ook #‎nietlullenmaarpoetsen.

Om hulp zo relevant en efficiënt mogelijk te laten zijn, wordt er ter plekke bepaald waar het meeste behoefte aan is. Voor het handen-uit-de-mouwen-werk hebben we goedkeuring van de UNCHR en we werken dagelijks intensief samen met andere hulporganisaties, zoals o.a. Movement On The Ground en The Giving Food Truck.

De teams van vrijwilligers zorgen voor hun eigen sponsoring; elke gedoneerde euro komt zo rechtstreeks bij zijn doel terecht.

www.becausewecarry.org

Wat hebben we nodig?
Minimaal €8000

Daarmee kunnen we zorgen voor:

7 x 1300= 9100 ontbijtjes per week

Kleding, buggy’s, babydragers, jassen, schoenen

Muziek, dans en fitnessactiviteiten

Koffie, thee en yoga in de Yurt

Kinderactiviteiten

Welkomstpakket met o.a. beker, bord, bestek

Op dit moment is er veel geld nodig om de mensen die aankomen tandenborstels, luiers, kleding, bord en bestek etc te kunnen geven. Wij willen er alles aan doen om deze mensen hiermee te kunnen helpen.
En wat kunnen jullie doen om ons daarbij te helpen? Doneer; elk bedrag is goed.
Iedere euro die je doneert geeft letterlijk aan iemand een kans om te overleven. Dus zelfs het kleinste bedrag maakt een groot verschil daar.


Wie gaan naar Lesbos?


TEAM 268


Marihuela BeltZora van Rooij


Linthe van Rooij


Julissa Zwemmer


Iris BrouwerFrans en Bea Annot

Wij, Zora, Linthe, Julissa en Marihuela hebben besloten om iets te gaan doen voor mensen op de vlucht die in één van de kampen in Griekenland zitten. Iris Brouwer, Bea en Frans Anot besloten aan te sluiten en nu hebben we een prachtig team van zeven personen. We hebben niet de illusie dat we in één week de wereld kunnen veranderen, maar misschien kunnen we in die week net het verschil maken.

Wie dacht dat de vluchtelingencrisis momenteel volledig onder controle is, en dat vluchtelingen geen hulp meer nodig hebben, heeft het helaas mis. Hoewel de vluchtelingenstromen naar Europa zijn afgenomen, leven veel vluchtelingen nog steeds onder bizarre omstandigheden in vluchtelingenkampen. Voor de meeste vluchtelingen vormen enkele Griekse eilanden momenteel een schuilplaats voor het gevaar dat ze probeerden te ontvluchten – met name het eiland Lesbos, dat meer dan 57% van de totale aankomst per schip in Griekenland ontving.

Vluchtelingen die, na een vaak barre tocht op zee, Lesbos hebben weten te bereiken moeten zich eerst laten registreren in kamp Moria. Dat is een voettocht van 80 kilometer.


Van 19 tot en met 26 april 2020 gaan wij samen naar Lesbos als vrijwilligersteam naar de vluchtelingkampen Moria en Kara Tepe. Wij doen dit via Because We Carry. Deze stichting doet fantastisch werk voor mensen die alles wat ze bezaten achter zich lieten om te vluchten naar een veiliger oord. Vluchtelingen in Kara Tepe slapen daar in een tijdelijk onderdak, soms voor maanden, soms voor jaren


Als team moeten we €8000 op halen. met dit budget kan het kamp een week draaiende worden gehouden. Er is grote behoefte aan noodpakketten. Voor €11 kan er een noodpakket worden gemaakt. Wij hebben continu contact met Because we Carry, om te kijken hoe we het beste kunnen helpen. Hiervoor hebben we ons streefbedrag omhoog bijgesteld, namelijk €12.000! Met de extra €4000 kunnen we de mensen noodpakketten geven, de babies melk, de kinderen eten.

Wij willen helpen.


Onze vraag aan jou is: Wil jij ons helpen?


Of stort jouw vrijwillige bijdrage op:

NL66 INGB 0796 7444 16

t.n.v. M. Belt Onder vermelding van BWCteam236lesbos